piątek, 29 kwietnia 2016

Ciastka, które zawsze wyjdą

Majówka coraz bliżej. Często jest to czas niezapowiedzianych wizyt. Z resztą bardzo miłych. Powiedzmy, że mamy pół godziny na przygotowanie czegoś do kawy, a sklepy są zamknięte. Nic prostszego! Ja zawsze w takich sytuacjach robię ciastka waniliowe albo cynamonowe. Dzielę się tym genialnym przepisem:

Składniki:
150 g margaryny
125 g cukru
225 g mąki
szczypta cynamonu lub odrobina olejku waniliowego

1. Składniki zagnieść na gładkie ciasto.
2. Rozwałkuj ciasto o grubości 1 cm.
3. Wykrój ciastka o dowolnym kształcie.
4. Piecz ciastka przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
I to już koniec :) Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz