sobota, 3 września 2016

Obiad z resztek

Lubię porządek, ale nie lubię tracić czas na sprzucanie. Lubię obiady,ale szkoda mi dnia na gotowanie. Za to nie lubię zdania "nie jem ogrzewanych rzeczy". Co w takim wypadku zrobić? Ugotować coś nowego z czegoś starszego. Przedstawiam kociołek z resztek
Składniki:
Jakiekolwiek mięso, ja miałam kiełbaski
Szałwia
Musztarda
Ziemniaki
Cytryna
Olej
Cebula

Przyrzadzenie:
1. Zrób marynatę : 100 ml oleju wymieszaj z trzema łyżkami musztardy, dwiema łyżeczkami szałwii i sokiem z jednej cytryny. Dodaj pokrojoną cebulę.
2. Do marynaty dodaj mięso i trzymaj je ok. godziny.
3. Z puree z poprzedniego obiadu uformuj ręką kulki, tak jak kulki ze śniegu. Brakujące ziemniaki ugotuj i pokrój w trójkąty.
4. Do garnka ceramicznego daj ziemniaki i mięso wraz z sosem z marynaty.
5. Piecz danie w piekarniku 40 minut w 200 stopniach.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz